četvrtak, 07 mart 2019 21:17

Ulaganje u obrazovanje romske dece podsticaj za budućnost

Napisao/la
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)


Povodom završetka projekta "Isti a različiti u obrazovanju", učenicima i učenicama romske nacionalnosti podeljene su nagrade, a prosvetnim radnicima, psiholozima i pedagozima uručeni sertifikati, čime je Vranje postalo tek treći grad – pored Subotice i Pule – koji je ovaj projekat u praksi uspešno primenio.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić rekao je da je ulaganje u obrazovanje najispravnije ulaganje koje se pre ili kasnije vraća, ali i istakao da nije siguran da su, koliko god pričali o njemu, svi subjekti u društvu svesni značaja obrazovanja.

"Siguran sam da je ovo samo početak jedne šire priče u koju moramo da se uključimo svi mi, kako bi obrazovanje romske dece podigli na viši nivo", istakao je Antić.

Dejan Ivanović, gradski većnik za nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije, dodao je da se nada da će ove nagrade biti podsticaj za ostvarivanje još boljih rezultata u budućnosti.

 

Projekat "Isti a različiti u obrazovanju" trajao je šest meseci, a njime su bile obuhvaćene osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja.

Najboljim polaznicama i polaznicima podeljeno je devet tablet računara i dva laptopa.

Projekat, čiji je nosilac Grad Vranje, finansijski je pomogla Evropska unija (EU) uz saradnju Saveta Evrope.

 

Ovaj tekst urađen je uz podršku Olof Palme International Center. Stavovi izneti u ovom tekstu ne moraju nužno odražavati stavove Olof Palme International Center.

Pročitano 1654 puta